Candát na houbách se smetanou

Pečení ryb

Je potřeba si připravit: 750g candáta , 150g žampionu z plechovky (Jsou lepší , víc křupou.) nebo jiných čerstvých hub , 100g másla ,1/4l smetany , 20g hladké mouky, 1 žloutek ,1 citron , pepř, sůl .


Porce candáta osolíme, opepříme, opečeme na polovině másla a vyjmeme. Štávu zaprášíme moukou, osmahneme a vše zalijeme smetanou, rozšleháme a povaříme.Pak přidáme na větší kousky nakrájené očištěné houby, opečenou rybu , přiklopíme pokličku a pečeme asi 15 minut ve středně teplé troubě.Pritom ryby několikrát přelijeme štávou z kastrolu.Omáčku zjemníme zbylým máslem a rozšlehaným žloutkem.Hotový pokrm zakapeme citronem. Podáváme s rýží , chlebem nebo bílou vekou. Omáčka je výborná a kdyby tam nebyl ten candát , tak si na ní stejně vždycky s chutí smlsnu jen s chlebem a houbama .

 

Urbo - Profil, 21.7.2006
Průměrná známka: 1,67

Diskuse k receptu

Urbo - Profil | Čt 10.12.2009 10:00:23

Ještě sem zapoměl napsat , že jako příloha se hodí i pečený kousky brambor.