Štičí ragú po šumavsku

Pečení ryb

900 g vykostěného štičího masa,
sůl, pepř, citrónová šťáva,
2 stroužky česneku,
80 g másla na pečení a trochu vývaru,
400 g čerstvých hub nebo žampionů,
50 g másla,
40 g cibule,
4 vejce, pažitka

Štičí maso nakrájíme na kousky velké asi jako bramborové hranolky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem, posypeme jemně sekaným česnekem a v rozehřátém másle prudce opečeme, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 4 minuty podusíme. Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájené houby, pokapeme citrónovou šťávou a asi 15 minut dusíme, odpaříme šťávu, přidáme osolená, rozšlehaná vejce a pepř a mícháme na ohni až směs zhoustne jako kaše. Štičí ragú upravíme na talíře, povrch pokryjeme houbami s vejci a posypeme jemně sekanou pažitkou nebo petrželkou.

 

kempes - Profil, 20.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.