Tuňák v koření, tak trochu sashimi

Smažení ryb

Ingredience:
filet z tuňáka
barevný pepř, anýz, patero koření (ale dá se podle chuti)
olej

Postup:
V misce smícháme koření a pořádně v něm obalíme tuňáka. Rozpálíme si dostatečné množství oleje a když je olej opravdu rozpálený, vložíme do něj obaleného tuňáka. Smažíme z každé strany asi minutu. Potom rybu vyndáme a nakrájíme šikmo asi na 2 cm široké plátky. Uvnitř je ryba ještě syrová (proto částečně sashimi). Můžeme jíst jen tak nebo potřít wasabi (a klidně k tomu vyrobit válečky z rýže), případně použít na namočení jakoukoliv omáčku (jogurt s hořčicí a bylinkami...).
Kdo nemá rád syrové ryby, může smažit déle.

 

webbiecz, 17.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.