Tuňákový salát s těstovinami

Rybí saláty a zavináče

Ingredience:
plechovky s tuňákem (lepší, ve kterých jsou kousky tuňáka a ne drť)
libovolné těstoviny
žampiony (případně houby shi-take)
cibule
ústřicová omáčka (ale možná je i čínská rybí nebo sojovka a nebo klidně vynechat)
červená paprika
rajčata
sůl, pepř, bazalka (nejraději čerstvá)
ocet balzamiko, olivový olej, dijonská hořčice

Postup:
Těstoviny uvaříme, dáme do mísy a necháme vychladnout.
Na pánvičce zpěníme cibulku, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme trochu ústřicové omáčky a před koncem přidáme ještě nakrájenou papriku. Směs necháme zchladnout a nasypeme na studené těstoviny. Přidáme maso z tuňáka a nakrájená rajčata.
Vytvoříme "zálivku" ze lžičky balzamika a přiměřené dávky oleje a hořčice (pořádně promýcháme až se vše spojí). Přidáme do salátu. Dále do salátu přidáme ještě nakrájenou čerstvou bazalku. Vše řádně promícháme.
Celý salát dáme do lednice a necháme vychladit, Před podáváním můžeme přidat ještě na hrubo natrhané listy hlávkového salátu.

 

webbiecz, 17.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.