Ryba v alobalu

Pečení ryb

Jakákoli očištěná, vykuchaná ryba bez hlavy
1 střední cibule
máslo
sádlo
kmín
sůl
rybí koření (popř. jiné koření podle chuti)
alobal

Alobal vymažeme sádlem. Rybu osolíme, okořeníme, dovnitř vložíme na tenké plátky polovinu nakrájené cibule, plátek másla a okmínujeme. Rybu položíme na alobal, lehce ještě pokmínujeme zvenčí a zasypeme
zbytkem nakrájené cibule. Pak alobal uzavřeme, ale né moc těsně, aby mohla pryč pára.
Takto zabalenou rybu uložíme na pekáč, do kterého nalijeme trochu vody.
Pečeme v troubě na cca 200st.C asi 20 - 30 min. podle velikosti ryby.

 

Ladislav Vavrečka - Profil, 16.7.2006
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.