Kapr s Šunkou

Smažení ryb

4 porce kapra po 150 g, zbavené páteřní kosti sůl, trochu mletého pepře, půlka citronu 4 větší plátky šunky olej na smažení na obalení: hladká mouka vejce 60 g strouhanky promísené s 60 g nastrouhaného ementálu.

Z připravených porcí kapra stáhneme kůži, osolíme je, opepříme a pokapeme po obou stranách citronovou šťávou. Každou porci zvlášť zabalíme do plátku šunky, spíchneme párátky a postavíme na chvíli do chladu. Odleželé porce kapra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promísené se strouhaným sýrem a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je vysmažíme dočervena. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citronem. K tomu chléb nebo smažené bramborové hranolky a tatarská popř. švédská omáčka.

 

Ondrej - Profil, 15.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

CaprMan2012 - Profil | Ne 28.10.2012 14:36:13

Ahoj, fakt super recept dávám za 1. Vkládám fotku snad se to povedlo!!