Kapr v rosolu

Vaření ryb

1. Kapr cca 2 kg
2. Pět paprik (pro otrlejší mohou být pálivé)
3. Jedna větší cibule
4. Jeden stroužek česneku
5. 1/2 lžíčky drceného kmínu
6. Trochu mletého pepře
7. Dvě lžíčky soli
8. Lžíce másla

Postup:

Kapra zbavíme šupin, kůži ponecháme. Vyvrhneme a důkladně omyjeme. Břišní dutinu vytřeme solí, kmínem a pepřem a vložíme do ní předem nakrájenou papriku, cibuli, česnek a lžíci másla. Zajistíme špejlí a kapra zvenku osolíme, pokmínujeme, popepříme a zabalíme do alobalu. Dusíme na ohni, na grilu nebo v troubě. Po udušení kapra necháme zabaleného v alobalu vychladnout. Po vychladnutí a rozevření alobalu je kapr cca z půlky ponořen v aspiku.
Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo chlebem.

 

brach - Profil, 13.7.2006
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.