Vánoční pošušňáničko

Vaření ryb

Ingredience půlka vyfiletovaného kapra, odřezky, vnitřnosti, hlava, máslo, cibulka, koření, sůl, hladká mouka, mrkev petržel, žemle tvrdý sýr.
Celou polévku vařím na hluboké pánvi. Nejdříve uvařím v hrnci zvlášť rybu v osolené vodě s česnekem a zvlášť mrkev a petržel. Potom na pánvi osmažím cibulku drobně nakrájenou a zaprášim polohrubou moukou, zaleju vývarem a vařím a míchám až se jíška rozvaří přidám obrané maso a zeleninu a rozmixuju mixerem až vznikne kašovitá polevka bez kousků masa a nechám zevřít. Potom půlku kapra nakrájím na kostičky cca 1 cm velké a nechám cca 5 minut povařit v polévce.Než se to dovaří zapeču v trobě kolečka rohlíčků s tvrdým sýrem. Podáváme na přdehřáté misky pokladené toustíčky se sýrem a věřte mi polévku snědla i s přídavkem má pubertální dcera.

 

pitrs - Profil, 12.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.