Olomoucký okoun

Vaření ryb

potřebujeme:

5 ks Okounů (štika,candát)
2 kolečka ol. tvarúžek
1 lžíci másla
5 plátků anglické slaniny
1 malou cibulku
1 str.česneku
1 smetanu 12%
špetku soli ,pepře ,mleteho kmínu

Okouny stáhneme,nasolíme,opepříme okmínujeme.Vložíme do nich anglickou a dva úzké plátečky tvarůžek.Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme česnek s cibulkou.Vložíme okouny a 5 min. dusíme pod pokličkou.Potom otočíme a zase 5 min. dusíme.Vyjmeme okouny do vypeku nalijeme smetanu a případně dosolíme a zakapneme citronem.Okouny podáváme polité omáčkou s houskou nebo chlebem.

 

Jardator, 11.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.