Balatonské halászlé 1

Rybí polévky

1/2 kg drobných ryb (např.plotice),
1 kg kapra,
20 dkg cibule,
5 dkg mleté sladké papriky,
3 dkg soli,
1-2 pálivé papričky

Ryby očistíme, hlavy, ocasy, ploutve oddělíme, trup naporcujeme a odstraníme drtící destičku. Nadrobno nakrájenou cibuli a drobné ryby přivedeme do varu ve třech litrech vody a uvaříme základní vývar, který následně procedíme, cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Do takto získaného základního vývaru, který opět přivedeme do varu osolíme, přidáme rybí porce, papriku a pálivé papričky. Po 3/4 hodinovém vaření podáváme s měkkým chlebem.

 

DIO - Profil, 11.7.2006
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.