Dunajské halászlé z různých druhů ryb 2

Rybí polévky

50 dkg kapra,
50 dkg sumce,
50 dkg candáta,
30 dkg jesetera,
25 dkg cibule,
3 dkg mleté sladké papriky,
2,5 dkg soli,
5 dkg rajčat a 10 dkg zelené papriky, (v zimě 2 lžíce leča).
Očištěné ryby naporcujeme na 6-8 dkg porce a osolíme. Nadrobno nakrájenou cibuli, rybí hlavy, páteř, ocas, ploutve a mletou paprikou vaříme 3/4 hodiny. Do scezeného vývaru vyklopíme osolené ryby (nebo naopak). Přidáme jikry, mlíčí, paprikový lusk, rajčata a po 25 minutách mírného vaření je polévka hotová.

 

DIO - Profil, 11.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.