Sázavská nutrie

Pečení ryb

Suroviny:

nutrie
6 cibulí
12 stroužků česneku
půl kila bůčku
dvacet deka krájeného uzeného bůčku
sůl, pepř, tymián, drcené chilli, kmín
sádlo



Postup přípravy receptu

Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v pekáčku jsem nacpal tři kousky bůčku. Mezi stěny pekáčku a maso jsem nacpal plátky uzeného bůčku vyválené ve směsi koření, poslední cibuli jsem nasypal nahoru, a celé zakryl zbylýma plátkama uzeného bůčku, taktéž vyválenýma v koření. Podlil deci vody, přidal trochu sádla, a dal pod pokličkou péct.. Na slabou teplotu, spíš dusit. Po hodince jsem přidal i játra a lednivky z onoho hlodavce. Po další půlhodince jsem odklopil, ještě podlil a zvýšil teplotu na barvu.
podával jsem se šťouchanýma bramborama na cibulce, a Rulandou šedou..

 

Láda - Profil, 17.1.2015
Průměrná známka: 2,57

Diskuse k receptu

rybomil - Profil | So 17.1.2015 18:36:59

a deci vody na podlití ------- tak to bude ta datra ! :§)

rybomil - Profil | So 17.1.2015 18:33:40

píšeš o pekáčku...... ty nutrie co choval můj otec měly tak 2,5 - 4,5 kg ( bez kožichu, hlavy aj. nadbytečností ) takže pekáčku by odpovídala tak ondatra. ale zas na ní 5 cibulí a 12 česneků bude víc než moc :-)

SlavnýLovecPampalini - Profil | So 17.1.2015 18:33:25

Pvl >> to je fakt, i rybu mám radši s kůží

Pvl - Profil | So 17.1.2015 18:24:07

SlavnýLovecPampalini >> Uplně normálně se peče s kožichem --Tolik nechladne

SlavnýLovecPampalini - Profil | So 17.1.2015 18:09:38

Láda - >> hele pečeš to aj s kožichem? nějak se o tom nezmiňuje :-)