Smažený marinovaný kapr

Smažení ryb

kapr (750 gramů)
olej (1 dcl)
česnek (1 stroužek)
šťáva z půlky citrónu
mletá červená paprika
mletý kmín
bylinky, jaké máte rádi
sůl
kayenský pepř
hladká mouka na obalení

Nejdříve si v míse připravíme marinádu z oleje, česneku, šťávy z citrónu, mleté papriky, mletého kmína, bylinek, soli a kayenského pepře. Poté si naporcujeme kapra na podkovy, které ještě přepůlíme. Přepůlené podkovy vložíme do mísy s marinádou a promícháme, aby se marináda dostala všude. Mísu s kaprem vložíme do ledničky a necháme to do druhého dne marinovat (je dobré kapra otočit, protože marináda stéka dolů). Druhý den kapra vyjmeme z mísy, obalíme ho v hladké mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Před podáváním pokapeme citrónem a jako přílohu bych volil vařené brambory.

 

voda12 - Profil, 22.7.2014
Průměrná známka: 1,33

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.