Loštické filé (pouze pro silné povahy)

Ostatní recepty

VAROVÁNÍ ! POKD NEMÁTE RÁDI TVARŮŹKY, OPUSŤTE TENTO RECEPT !!
Potřebujeme zmražené rybí filé, máslo a olomoucké tvarůžky (nejlepší jsou tyčínky).
Příprava: na pekáči rozpusíme přiměřené množství másla, položíme na něj plátky rybího filé (nesolit a když jo tak velice málo), které trošku zaprášíme pálivou paprikou (není podmínkou, kdo nemá rád ostrá jídla může použít papriku sladkou). Potom dáme péct asi na 15 ninut do vyhřáté trouby. Nachystáme si na kolečka (cca 5mm) nakrájené tyčinky tvarůžků. Po cca 15 minutách vyjmeme pekáč z trouby a na filé naslkádáme kolečka tvarůžků. Znovu to dáme do trouby a necháme zapéct. Hotové je to tehdy, když se tvarůžky na filátku roztečou. Podáváme teplé s chlebem nebo pečivem. K rybám se obyčejně doporučuje pít víno, ale v tomto případě se přimlouvám za dobře vychlazenou dvanáctku. A mohu vás ujistit, že jedna určitě nebude stačit. Přeju všem, kteří vydrželi číst až sem dobrou chuť.
A dobrá rada na závěr: při přípravě zajistěte dobré větrání vaší kuchyně.

 

strev - Profil, 7.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.