Moje zlatá vánoční s knedlíčky

Rybí polévky

Tady máte recept na výbornou rybí polévky vy, co stejně jako já nemáte rádi,když vám v polévce plavou kosti, vyvařené rybí oko apod..
;)
Potřebujeme:
na polévku: 2 větší cibule, 3 větší mrkve, 1 petržel, kolečko celeru, nové koření, pepř celý, 1bobkový list, sůl, 1lž. vegety, 2lžíce hl.mouky, cca 50g másla, hlavy, páteře aj. odřezky z vánočních ryb (ploutve nee)
na knedlíčky: mlíčí ze dvou ryb, 1 vejce, strouhanku, sůl, pažitku (o vánocích mraženou) a hrst krevetek (to mají mazlíčci rádi)

Postup:
Na másle zesklovatíme cibulku, na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a petržel, vysypeme na cibulku mícháme to dokud není zelenina měkká a mrkev nepustí oranžovou barvu. Pak přidáme hl.mouku a vznikne taková zeleninová zásmažka , kterou musíme na mírném ohni pořád míchat, aby se nepřipálila. Po chvilce zalejeme studenou vodou (skoro plný hrnec), promícháme, aby zásmažka nebyla přichycená na dně a nahážem tam ty kusy ryb, nové koření, kuličky pepře, bobk.list, kolečko celeru, osolíme a vaříme na mírném ohni i 2 hodiny, abysme měli čas čučet na pohádky. Za dvě hodiny, až je to rozvařené na cimprcampr, tak vezmeme nový hrnec a jemné sítko a celou polévku přes sítko přecedíme, takže nám zbyde báječný zlatý rybí vývar, ten přivedeme k varu, dochutíme solí nebo vegetou a nahážem do něho knedlíčky, které v něm povaříme tak 5 minut. A je to hotovo, paráda! Veselé Vánoce!
(Kdo nemá rád knedlíčky, uvaří si k vývaru nudle)

Jo a ty knedlíčky: Mlíčí si dám na 10 minut povařit do polévky, vytáhnu ho na talíř, posolím, posypu strouhankou a rozmačkám vidličkou, přidám tam vejce a pažitku, vznikne z toho takové dobře tvarovatelné těstíčko, ze kterého dělám kuličky. Kdo má rád krevety, tak doprostřed každé kuličky vmáčkne krevetku.

 

Werunka, 7.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.