sumec pro labužníky

Smažení ryb

80 dkg sumce
8 lžíc oleje na pečení
1 lžíce oleje do omáčky
4 lžíce sojové omáčky
1 lžičku solamylu
½ lžičky soli
3 stroužky česneku
3 lžíce sherry
3 lžíce rýžového vína(může být i bílé)
2 lžičky cukru
1 lžička octa
2-3 lžíce vody
Sůl




Sumčí maso, pokud možno zbavíme kostí, nakrájíme na kostičky, zaprášíme je solamylem a solí a 10 min. pečeme v oleji rozmixovaném se 2 lžícemi sojové omáčky.
Zbývající 2 lžíce sojové omáčky s utřeným česnekem, sherry, vínem, cukrem, octem, olejem a vodou krátce povaříme a v malých mističkách podáváme s rýží k rybě .

 

tisla - Profil, 18.2.2013
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.