Úhor sauté

Pečení ryb

Suroviny:
- 750 g úhora
- 500 g zemiakov
- 4 roztlačené strúčiky cesnaku
- 1/2 polievkovej lyžice mletej rasce
- soľ
- 150 ml olivového oleja na vyprážanie

Úhora očistíme, vypitveme, stiahneme z neho kožu, umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Posolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou.
Rybu pražíme na silne rozohriatej polovici oleja do zlata z oboch strán. Vyberieme z panvice a necháme odkvapkať. Odložíme na teplé miesto.
Zemiaky ošúpeme, chvíľu povaríme, pokrájame na plátky, posolíme a opražíme na zvyšku silne rozohriateho oleja do zlata.
Rybu podávame horúcu, obloženú opečenými zemiakmi.

 

Pablo-fish, 7.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.