zapečená štika se sýrem

Pečení ryb

Ingredience na 1 porci
- podkova z větší štiky
- brambory
- cibule
- směs koření ( paprika, majoránka, tymián, pepř... dle chuti a fantazie)
- tuk (máslo)
- tvrdý sýr
-sůl (pokud již není v koření)

Příprava:
- připravíme si gratinovací misku, kterou vytřeme tukem, na dno položíme na kolečka nakrájenou cibuli, pak pokládáme na plátky nakrájené brambory, lehce osolíme a vložíme podkovo ze štiky, kterou jsme předem okořenili směsí koření nejméně půl hodiny dopředu. Do prostoru, kde byla břišní dutina vložíme kousek másla, aby se štika trochu nasákla tukem. Štiku pak dále obkládáme kolečky cibule a brambory až k jejími vršku. Jak máme vyskládáno, tak štiku zakryjeme plátkem sýra a necháme zapéct asi tak půl hodiny při 180°C
Podle chuti můžeme k cibuli a braborům přidat i plátky papriky nebo rajčat
Dobrou chuť :)

 

wenda - Profil, 4.7.2006
Průměrná známka: 2,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.