MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Ryba s bramborem a zelím

Pečení ryb

K přípravě potřebujeme:

K úpravě ryby:
1 kupovaná ryba podle chuti (já nejradši pstruha)
pár lístků libečku (nebo tymián či jiná bylina, každý má jiné chutě)
citron
sůl

Příloha:
500g Brambory
500g Zelí
250mll Smetana

Nejdříve si připravíme brambory se zelím a poté rybu, aby byla ryba nejčerstvější. Péct doporučuji současně, v jedné troubě, ať nám nic nevychladne.

Začneme bramborama se zelím:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Střídavě pokládáme vstrvu brambor a zelí. Až proložíme vše, tak zalijeme smetanou.

Poté si připravíme rybu:
Rybu očistíme, pokapeme citronem, osolíme, trošku opepříme barevným pepřem (je nej) a dovnitř vložíme pár lístků čerstvého libečku (můžeme si jej namrazit aby byl i v zimě).

Poté oba pekáčky vložíme do trouby (naštorc se vejdou), upečeme do zlatova a podáváme rybu s přílohou. Je to moc dobré a nasytí to i dělníka!

Přeji dobrou chuť!

Zdenda

 

ZdendaZ - ®, 3.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPruty Chub Outkast MKII Full Cork

Za 3 199 Kč s DPH.
Nový model tenkých a osvědčených prutů s korkovou rukojetí 12ft 3lb, s novou nižší cenou od dnešního dne. Jsou i jiné modely a při koupi 2ks DOPRAVA ZDARMA navíc můžete mít mnohem levněji i Chub Spod rod


akce, rybareniSensas Feeder křeslo Team Luxe

Za 2 899 Kč s DPH.
Speciální feederové křeslo s kompletním vybavením.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Kaprňák - rybářské potřeby Petr Havlíček Kaprňák - rybářské potřeby Petr Havlíček

Kutná Hora, Na Spravedlnosti 134