Dědův uzený uhoř

Uzení ryb

Úhoře očistíme zbyvíme slyzu,oříznemem kůži za hlavou stáhneme až ke kořeni ocasu ,necháme tak asi 3-5 cmkůži na rybě,rybu vykucháme,vymejeme zbavíme ledviny,necháme oschnout nebo vysušíme, natřeme kořením se solí chutově je nejlepší grilovací koření rozmíchané s trošičkou oleje ryba se natře touto směsí a kůže se netáhne zpět až k hlavě a vyváže se. ve spodní části ocasu se nadělají drobné dirky stačí 4 na každé straně aby odtekl přebytečný rybí tuk a úhoř se nechá hodinu až 2 v chladu ledničce,může se jich takto připravit i několik,potom se zavěsí do vyhřáté udírny a udí se podle potřeby teplým kouřem do správného vyuzení.neznám lépe vyuzeného úhoře nebot koření je ve styku s masem pod kůží,tudíš se vsákne do masa a nemusí přijít do styku s masem pouze břišní dutině a úhoř je tudíš okořeněný celý a přebytečný tuk odkape otvory v ocasní části pryč...... přeji všem dobrou chut Jirka.

 

Jirkač - Profil, 2.7.2006
Průměrná známka: 1,83

Diskuse k receptu

ocuc - Profil | Út 28.8.2012 15:08:22

Jirkač - >> Ještě je moc dobré přidat do soli s grilovacím česnek

Stanley88 - Profil | Ne 17.6.2012 19:59:48

rozbora >> tak napiš na toto vlákono: http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=648365

je tam spousta odborníků, kteří ti poradí ( myslím vážně) a to by bylo aby to nebylo...

Tomáš556 - Profil | Ne 17.6.2012 19:53:14

Zejtra ho budu udit tak uvidim jakej bude

Anýzový dědek - Profil | Ne 17.6.2012 19:32:03

Stanley88 >> aha, no špatné to být nemusí..o))

rozbora - Profil | Ne 17.6.2012 19:15:23



Ja mám problém najmä s ulovením úhora :-)

Stanley88 - Profil | Ne 17.6.2012 18:53:08

Anýzový dědek >> ono se to dělá kvůli tomu natření pod kůží.. Už jsem to jedl ale lepší je jen ho nasolit s kořením na 45 minut a pak ho udit. To je bašta:-))

Anýzový dědek - Profil | Ne 17.6.2012 18:44:57

asi bych to musel vidět a ochutnat...))))
Abych pochopil smysl proč ho stáhnout a opětovně na něj tu kůži rvát zpět.

Tomáš556 - Profil | Ne 17.6.2012 18:29:23

Čau kolik soli mám smíchat s kořením nebo stačí samotný koření?