Grilované makrely s cuketou a rajčaty

Grilování ryb

4 makrely
svazek zelené petrželky
grilovací koření na ryby
olej
sůl
2 mladé cukety
2 rajčata

Vykuchané makrely dáme téměř rozmrazit, dobře je opláchneme, ale hlavy ani ocasní ploutve neoddělujeme! Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky. Poté smícháme 2 lžičky grilovacího koření na ryby spolu se 2 lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch makrel. Makrely klademe na rozpálený gril a grilujeme po obou stranách dozlatova. Během grilování potíráme zbytkem oleje. Mladé cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a asi v polovině grilování je přidáme na rošt k rybám a také ogrilujeme po obou stranách. Makrely servírujeme celé, obložené cuketou a rajčaty.

 

Josef Vychytil - Profil, 1.7.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.