Kapr v alobalu

Pečení ryb

Potraviny:
4 porce kapra asi 800g, 70g mrkve, 70g celeru, 100g žampionů, olej na smažení, 2 lžíce rostlinného másla, , 2 lžíce másla, citornová šťáva, sardelová pasta, sladká mletá paprika, sůl, bylinky

Postup:
Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Dvě porce připravíme se zeleninou a dvě se žampiony. Porce opečeného kapra položíme na alobal, lehce potřeme sardelovou pastou, mírně posypeme mletou paprikou a přidáme na másle osmaženou, na proužky pokrájenou mrkev s celerem.

Na druhé dvě porce rozložíme na másle osmažené žampiony, alobal zabalíme a rybu zapečeme v troubě. Hotové porce kapra vyndáme z alobalu, položíme na talíř, obložíme zeleninou a žampiony, posypeme sekanými bylinkami.

 

Tomáš Khel, 23.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.