Kapr trochu jinak

Pečení ryb

Kapr, máslo, olej, sůl, hladká mouka, koření na ryby, mletá paprika, chili, cibule, 1 paprika, 8 stroužků česneku, šlehačka, 15 dkg sýr NIVA

Postup: Kapra naporcujeme a obalíme ve směsi z mouky, rybiho koření, mleté papriky, mletého kmínu a špetky chili. Prudce osmahneme na rozpáleném oleji s máslem.
Porce přendáme do pekáčku. Do tuku po kaprovi dáme nakrájenou cibuli, papriku a osmahneme do sklovita a přimícháme utřený česnek. Tuto směs nalijeme na kapra a dáme do rozpálené trouby péct na 30-35 min. Mezi tím si na pánev nalijeme šlehačku a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až šlehačka zhoustne (25-30 min.). Do zhoustlé šlehačky přidáme nastrouhanou NIVU a povaříme asi 3 min. Kapra podáváme s bramborem, polité sýrovou polevou. Zdobíme zelenou petrželkou.

 

Míra Rybář - Profil, 22.6.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.