MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

kyseláče

Rybí saláty a zavináče

4 kg a více ryb, (nejlépe bílá ryba, není podmínkou), sůl, 4 cibule, ocet, 8 kuliček Nového koření,15 kuliček pepře, 2 rovné lžíce cukru, 6 bobkových listů, 2 x mražená zeleninová směs pod svíčkovou.

Nálev:1l vody, 1 l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list,1/2 lžíce soli, zeleninová směs.
Vše povařit cca 1/2 hod. a nechat vychladnout.

Postup: Očištěné ryby řádně nasolíme a namačkáme do vhodné nádoby, po 3 dnech v chladu vyjmeme, propereme a naložíme na 3 dny do octa. Po této době porce vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na menší kousky. Nakládáme do menších sklenic, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, zeleninou a kořením z předem připraveného nálevu. Zalijeme nálevem a důkladně vymačkáme vidličkou vzduch, sklenice uzavřeme a necháme v chladu nejméně týden.

 

Míra Rybář - ®, 22.6.2006
Průměrná známka: 1,33

Diskuse k receptu

N Šlapeto - ® St 15.6.2011 17:26:11
Jak velký cejn je nejlepší? :)))

[ Vstoupit do diskuse - 1 reakcí ]

Co je nového - všechna témata

Začátek pstruhové sezóny:


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniJRC Radar DSi Blue 3+1

Za 7490
AKCE - sada signalizátorů s příposlechem JRC Radar Set of 3 Blue and Receiver 3+1 bez kufříku. Doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniNash Bivak Globetrotter 2man

Za 8450
DOPRAVA ZDARMA-Skvěle řešený rychloskládací, prostorný bivak pro dva do extrémních situací, skvělé větrání, skvělá cena i bez registrace a po zaregistrování ještě lepší - neplaťte jinde víc


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Párysův rybářský ráj Párysův rybářský ráj

Jičín, Hradecká 816