kyseláče

Rybí saláty a zavináče

4 kg a více ryb, (nejlépe bílá ryba, není podmínkou), sůl, 4 cibule, ocet, 8 kuliček Nového koření,15 kuliček pepře, 2 rovné lžíce cukru, 6 bobkových listů, 2 x mražená zeleninová směs pod svíčkovou.

Nálev:1l vody, 1 l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list,1/2 lžíce soli, zeleninová směs.
Vše povařit cca 1/2 hod. a nechat vychladnout.

Postup: Očištěné ryby řádně nasolíme a namačkáme do vhodné nádoby, po 3 dnech v chladu vyjmeme, propereme a naložíme na 3 dny do octa. Po této době porce vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na menší kousky. Nakládáme do menších sklenic, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, zeleninou a kořením z předem připraveného nálevu. Zalijeme nálevem a důkladně vymačkáme vidličkou vzduch, sklenice uzavřeme a necháme v chladu nejméně týden.

 

Míra Rybář - Profil, 22.6.2006
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Šlapeto - Profil | St 15.6.2011 17:26:11

Jak velký cejn je nejlepší? :)))