Pečený candát nebo štika

Pečení ryb

Candát, nebo štika, 20 dkg nakrájené slaniny, sůl, hladká mouka, mletá paprika, citron, olej, 3 kuličky
nového koření, 6 kuliček pepře, šlehačka.

Postup: Rybu naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. V pekáčku
na rozpáleném oleji zprudka dokola osmahneme a mírně podlijeme 1 dcl vody. Na porce
naklademe slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a citron. koření a pečeme v předehřáté
troubě do měka cca 35 min. Nakonec zalijeme šlehačkou, necháme 10 min zakryté a
podáváme s bramborem. Má výbornou nakyslou chuť.

 

Míra Rybář - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.