Uzená ryba

Uzení ryb

Na 2 litry vody- 1středně velký celer,3ks petržele,2ks česneku(celé hlávky), bobkový list (10 lístků),polévková lžíce celého černého pepře,celého nového koření, majoránky a 6 polévkových lžic soli.
Nálev-Celer,petržel a česnek nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce.Přidáme výše popisované koření,sůl a zalejeme 2l vody.Všechno povaříme a necháme vychladnout.
Ryby zabijeme,vykucháme a oškrábeme.Pokud jsou ryby větší (kapr) tak je nakrájíme na podkovy.Podkovy naskládáme do nálevu a necháme v přikryté nádobě v ledničce 48h odležet.Pak už jenom stačí vyudit.Udit nejlépe ovocným dřevem (třešeň a pod:) Je to super.
Tento recept není můj ale mám ho od své známé která ho přivezla ze Sloveska.Po vyzkoušení jsem se rozhod že se s Vámi o tento recept podělím.Přeji dobrou chuť.

 

Amurek - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,77

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.