medvědovo sushi

Ostatní recepty

Potřebujeme:
Pevnou podložku,bambusovou podložku pro rolování sushi,ostrý nůž,misky,tácky,talířky na servírování a na přílohy a hůlky(příborem se sushi nejí)
Ryže na sushi(může být i jiná,ovšem ne ta věčně sypká která se nelepí)
Rýžový ocet,cukr,japonský křen Wasabi,dobrou sojovou omáčku ,sušenou mořskou řasu,pro labužníky plátky nakládaného zázvoru no a pak rybu.
Nejlepší je samozřejmě čerstvá,ovšem u nás ji supluji chlazenou ze supermarketů.Může být i mražená,ale už to není ono.Docela dobré sushi sedá vyrobit i z rybích tyčinek,které se tváří,že jsou z kraba.Z ryb preferuji lososa,tuňáka(příšerně drahý),může být i treska a pod.


Příprava je pak už jednoduchá.
Podle návodu na obalu uvařit rýži Musí být uvařená tak,aby silně lepila.Do misky smícháme rýžový ocet,vodu a cukr.Po vychladnutí rýže tuto ochutíme připravenou směsí.Na pevnou podložku položíme babusovou podložku,na ní plát mořské řasy.Rukou nabereme trošku rýže a postupně ji nanášíme asi v půlcentimetrové vrstvě na řasu.Rýže se nám bude lepit na ruce,proto si je oplachujeme v octové vodě.Když máme řasu pokrytou rýží,můžeme,ale nemusíme ji namazat velmi slabě křenem Wasabi(pozor je velmi ostrý).Na takto připravenou řasu s rýží položíme rybu-špalíčky cca 1x1 cm.Poté vše pomocí bambusové podloždy srolujeme a vytvoříme válečky,které nakrájíme na špalíky cca 3 CM široké.Klademe je na talíř,tác,misku a pod.Do malých misek si rozmícháme trošku křenu Wasabi v sojové omáčce,do druhé dámě plátky nakládaného zázvoru.Každý kousek si namočíme do směsy sojové omáčky a křenu a zajídáme plátky zázvoru.

 

medvěd - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 4,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.