Rybí polévky

Rybí polévky

Potřeby: Vnitřnosti z kapra, 10 dkg Visanu, kořenová zelenina, cibule, sůl, několik zrnek pepře, bobkový list, trochu tymiánu, 3-4 lžíce mouky, ocet a 2 1/2 l vody, žemle

Příprava: Svaříme 1 l vody se solí a octem, dáme do ní očištěné kapří vnitřnosti a necháme je 10-15 minut vařiti.Pak je vyndáme,přilijeme ještě zbytek vody, dáme do hrnce cibuli a koření a vaříme vše ještě 1/4 hodiny. Mezitím na Visanu do světlohněda usmažíme jemně nakrájenou zeleninu,zaprášíme ji moukou, necháme ji také zasmahnouti a dáme to pak do vařící polévky. Když se vaří polévka 1/4 hodiny, procedíme ji, dáme do ní rozkrájené vnitřnosti kapra a podáváme ji s osmaženou, na kostky krájenou žemlí.

Doslovný přepis - zdroj : Schichtova kuchařka, 3. díl - polévky , cca 1924

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.