Smažená ryba v hořčicovém těstíčku

Smažení ryb

(Rybí plátky ( jakákoliv ryba ), sůl, pepř, česnek, hořčice, mouka, máslo nebo olivový olej).
Nejprve rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve a omyjeme. Menší ryby necháme vcelku a větší rozkrojíme na půl ( podélně). Rybu osolíme a opepříme. Můžeme použít i různé druhy koření podle naší chuti. Dále si do misky rozděláme zhruba 3-4 velké lžíce hořčice a do toho přidáme asi tak 4 rozetřené velké stroužky česneku. Potom okořeněné plátky z obou stran potřeme s takto připravenou hořčicí a obalíme v mouce aby se nám ryba nepřipalovala. Dále na rozpáleném másle a nebo na oleji ( doporučuji máslo ) takto připravené ryby z obou stran osmažíme. K rybě podáváme měkký chléb.

 

kosmak - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.