MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Lahodné pečenáče

Pečení ryb

Nálev:
2l vody
0,6l octa 8%
0,5l červeného vína
1/2 sáčku Deko
1 a 1/2 balení Masoxu
1dcl sójové omáčky (i víc)
3-5 cibulí (na kolečka)
3-5 mrkví (na kostky)
1 menší celer (na kostky)
1 menší petržel (na kostky)
6-8 tablet cukerinu (nebo kostek cukru)

Vařit 15 min. Nálev scedíme. Je toho tak akorát na 15 menších cejnů (ze kterých jsou tyto pečenáče podle mě nejlepší). Trošku nálevu doporučuji schovat, ryby ho časem nasávají a je ho třeba doplňovat.

Ryby bez hlavy, ocasu a ploutví nasolíme, obalíme v mouce a osmažíme. Ještě teplé je nakládáme třeba do kbelíku od šrotu nebo do lahví a zalijeme teplým nálevem. Přidáme 1/2 lžíce oleje, 3-5 tablet cukerinu a cibuli podle chuti (je třeba ji převařit, jinak zčerná). Přidáme 1-2 bobkové listy, pár kousků nového koření a celého pepře. Necháme uležet 3 týdny na chladném místě. Dobrou chuť!

 

Libor, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.

[ Vstoupit do diskuse - 0 reakcí ]


Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybarenitřetí prut ZDARMA

Za 2 399 Kč s DPH.
JRC Cocoon 2G - novinka 2017. Doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniShimano Ultegra 14 000 XTD za super cenu

Za 4 490 Kč s DPH.
HIT letošní sezony, nejnovější kaprový naviják značky SHIMANO skladem a za super cenu, ULTEGRA 14 000XTD v moderním matně černém designu, nyní za super cenu!


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA HITRA CA HITRA

Naše cestovní kancelář nabízí autobusové a individuální zájezdy na rybaření ve středním Norsku, v rybářsky vyhlášené oblasti na ostrově...