Zelenkův kapr

Vaření ryb

8 velkých nebo 16 malých porcí kapra,3 zelené papriky,0,5kg rajčat,2 velké cibule,citron,6 kuliček nového koření,8 stroužků česneku,4 bobkové listy,2 lžičky tymiánu,olej,sůl

Osolené porce kapra obalíme v mouce.Dáme je na pánev s rozehřátým olejem.Opečeme do zlatova.Vyjmeme a do této pánve vložíme cibuli,kterou necháme zesklovatět.Poté přidáme ještě nové koření bobkový list,tymián a česnek.samozřejmě přidáme také papriku nakrájenou na středně velké nudličky a na kolečka nakrájená rajčátka a osolíme.Směs,kterou jsme vytvořili dáme na osmaženého kapra a na to vše dáme ještě plátky citronu kapra dáme dopéct do trouby.Když se zdá ,že je dosti zapečený vyndáme z trouby a k pokrmu podáváme brambory či chléb.

 

BECK JAN, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.