Podlitý kapr

Pečení ryb

1 kapr, 1 větší cibule, 6 stroužků česneku, máslo, olej, sůl, pepř, kmín, sladká paprika, kečup, trocha vody.
Kapra nařežeme na podkovy, osolíme a opepříme a okmínujeme. Na pánvi rozpálíme olej a máslo. Porce kapra asi 1 min osmahneme z každé strany a dáme do pekáče. Do másla s olejem vhodíme cibuli nakrájenou na drobno a prolisovaný česnek. Přilijeme trochu kečupu, přidáme papriku na barvu a ještě dosolíme. Z prudka prohřejeme popř. podlijeme trochu vodou. Tuto směs nalijeme na kapra a asi 30 min pečeme v troubě. Poté porce kapra vyjmeme ( opatrně ) a omáčku v pekáči dolijeme trochou vody a rozmixujeme. Hotovou lijeme na kapra a podáváme s chlebem

 

Icefish, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.