Fantastický tolstolobik

Rybí saláty a zavináče

Tolstolobika stáhneme a vykostíme.Takto připravenou rybu nakrájíme na proužky,dáme do mísy a zalijeme 8%octem tak,aby byly kousky potopené.Zatížíme pokličkou nebo talířem,abychom vytlačili vzduch a necháme takto v míse přiklopené
přibližně 30 minut/podle velikosti kousků/.
Mezitím si připravíme cibuli.Na 2,5 kg ryby vezmeme asi 8 velkých cibulí,nakrájíme je na kolečka,dáme do mísy a spaříme horkou vodou.Přiklopíme pokličkou a necháme 20-30 minut přiklopené,aby cibule změkla a vyšla z ní štiplavost.Po té vodu slijeme a cibuli ochutíme/přidáme 1-2 lžíce soli,1-2lžíce PODRAVKY
/polévkové koření/,vše podle chuti,jak kdo má rád
slané,několik kuliček černého pepře a několik bobkových listů.
Vše důkladně promícháme a zalijeme asi 0,5litrem
oleje,opět promícháme,cibule musí být mastná,ale nesmí v oleji plavat.
Slijeme též ocet z rybích proužků/kousků/ a necháme na sítu okapat/neoplachujeme vodou!!!/
Potom plníme sklenice střídáme vrstvu cibule,vrstvu ryby,až skončíme vrstvou cibule.
Podle chuti můžeme též přidat do sklenice feferonky,chilli papričky,mletý pepř,prostě kdo co má rád.
Sklenice uzavřeme a necháme aspoň 5 dní odležet v chladu.
Pozn.Osobně jej dělám z až z 6.kilových tolstolobiků,sklenice 5.litrovky od okurek.Výsledek je skutečně fantastický.

 

P.J. - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.