Halászlé

Rybí polévky

Nejdříve se daj do kotlíku malé ryby, různé druhy, ty se vaří několik hodin. Někdo to dělá i z rybých hlav.Mezi tím se udělá základ, olej, cibule, paprika. Cibule se osmahne do zlatova.
Když jsou malé ryby rozvařené, tak se promačkaj přez cedník, nebo vylisujou.(Je na to i spešl lis, ale asi ne v čechách)Tak, že se vymačká šťáva a zůstanou tam jenom kosti.Poznámka, na jeden kotlík halászlé je potřeba plný kotlík malých ryb. Základ z ryb se přidá do předem připraveného oleje s cibulkou, přidá se paprika a koření dle chuti, zelenina a někdo tam dává i smetanu. Pálivá papríka samo maďarská a vynikající doplněk je rybý bujon.A až nakonec velké kousky ryb na podkovy,které se vaří asi 20 minut. Když velké kousky vylpavou, halászlé by mělo být hotové. Jíme ji teplou a s chlebem. Zapíjí se Tokajským vínem.

 

Tiba - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.