Kapr vařený, v houbové majonéze

Vaření ryb

4 porce kapra, kousek mrkve,celeru a petržele a cibule, sůl,pepř,nové koření,kousek bobkolistu, lžíce octa, 150 g majolky, 4 lžíce hub sterilovaných v kyselém nálevu, citronová šťáva, špetka cukru, sůl

Do vroucí vody zeleninu a koření, osolíme, ooctíme. Po chvíli varu vložíme kapra, 15 min na mírném varu povaříme - bez míchání! - jen pootočit hrncem sem a tam. Vyjmeme, vykostíme, necháme vychladnout, na talíř.
Majonéza: nadrobno nakrájíme houby, scedíme a vymačkáme. Majolku naředíme několika kapkami citronové šťávy, přidáme houby, přisolíme a přisladíme.
Porce na talíři přelijeme.

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.