Kapr vařený - aĺa Halászlé

Vaření ryb

1 kg vykuchané ryby : kapr( může být i štika či candát),30 dkg sádla, 1 vrchovatá lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 litr vody, 3-4 zeleninové papriky, 3-5 rajčat, 1- 2 cibule

5 cm silné podkovy ( s kůží ) osolíme a dáme do chladu. Do hrnce sádlo, na něm dozlatova osmažíme - zvolna - tenká kolečka cibule, vmícháme sladkou papriku a i h n e d !! ( aby nezhořkla ) vlijeme tolik vody, kolik váží ryba. Vložíme hlavu a ocasní část ryby, vaříme zvolna 30 minut. Vývar zcedíme a dáme zpátky do hrnce. Do hrnce vložíme podkovy, přilijeme i šťávu, která z podkov vytekla. Vaříme 30 minut. N e m í c h á m e ! ! ! Hrncem jen opatrně občas pootočíme. 10 minut před koncem varu přidáme : rozetřené jikry či mlíčí, pokrájené zeleninové papriky a rajčata. Dle chuti lze přistrouhat jednu cibuli. Přidáme i maso obrané z hlavy a ocasní části.
Servíruje se: na talíř opatrně podkovu, přelít vývarem, příloha chléb ( osobně mám rád bílý ).

 

mirmen - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.