Uzené olejovky

Uzení ryb

Jakákoliv ryba je vhodná od velikosti plotice 5 cm až po lopatu cejna.
Rybu (ryby)řádně !!! osolené vyudíme, u větších (nad 15 cm) obereme maso pouze s žeber a páteře, a obrané maso dáme do skleniček, přiklačíme a na konec přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý, doplnit k okraji sklenice olivovým (nebo i jiným)olejem. Vyzkoušená velikost - sklenička od výživy,1 bobkový list, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1-2 polévkové lžíce olivového oleje. Po zavíčkování vaříme v papiňáku postavené nad dnem skoro celé ponořené ve vodě 2!! hodiny. Odskoušené mám - do starého papiňáku vložím napařovák na knedle, naliji vodu tak, aby první vrstva skleniček od výživy byla ponořena až po víčko, naskládám druhou vrstvu skleniček a vařím tak aby pojistka papiňáku se jen třepala ale nevyskočila. Olejovky jsou lepší než uzené šproty jen se solí si každý musí poradit sám, nesmíte ji však přidávat do sklenic ale slanost docílit při solení před uzením.

 

Kodl - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,50

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.