Kapr na curry

Vaření ryb

Kapr na curry : Kapra - nebo jinou sladkovodní či mořskou rybu, olej, curry, cibuli bílou a červenou, česnek - asi 6 stroužků, papriku červenou, 5 žampionů, bílý pepř, sůl, smetanu, jarní cibulky. Kapra vykostíme a nakráj. na jednotl. porce i s kůží - uděláme vždy 2 - 3 řezy na kůži než odkrojíme porci, aby se maso nekroutilo, osol., opepř. Zeleninu si orest. zvlášť - cibuli na 1/2 kolečka, papriku na proužky, žampiony a česnek na plátky. Na pánev na olej dáme nejdříve žampiony, pak cibuli, česnek, po chvíli restování papriku, zapráš. curry - ne málo - ne moc, přid. smetanu sůl, pepř a vyrest. - trochu zhoustne a přeleje se ke kaprovi a asi 3 min. spol. produsíme. Kapra opečeme na rozpáleném oleji - nejdříve opeč. kůží dolů a potom obrátíme. Pečeme na jiné pánvi než se peče zelenina. Kapr na paprice : 1 kapra, sůl, 60 g másla, 1 citron, 1 cibule, 30 g hl. mouky, 1/4 l zakys. smetany, 1/4 l rybího vývaru, 1lžička sladké papriky. Očiš. kapra nakr. na porce (s kůží, bez kůže - jak kdo má rád), osol., zakáp. citronem a podus. na másle. Na rozp. másle na 2. pánvi zpěn. jem. pokr. cibuli, přid. sl. papriku, mouku - mírně ji zapražíme, podlij. vývarem a rozmích. hustou smetanou. Nech. povařit a omáčku přecedíme na rybu. Příloha: Těstoviny s kousky rajčat nebo ragú knedlíčky. Pozn.: Tento recept se hodí i pro c a n d á t a nebo mraž.

 

Martin Kropáček, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.