Lipan na česneku (pstruh, siven,...)

Smažení ryb

Je potřeba lipan, citron, česnek, sůl, pepř, kmín, paprika-koření (sladká nebo pálivá), hladká mouka.

Lipana oškrabte, omyjte, osušte a pokapejte citronem. Teď ho potřete utřeným česnekem, osolte, opepřete a okmínujte. Dejte ho odležet do ledničky na 1-2 hodiny. Teď smíchejte mouku s paprikou v poměru asi 1:1. Lipana v mouce obalte a opečte na oleji nebo sádle dozlatova. Podávejte s chlebem nebo s bramborami. Polijte rozpuštěným máslem.

 

myš, 30.11.-000
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | St 25.3.2009 15:51:29

trocha česneku nikoho nezabije

apropos, lipan se zejména hodí do lipaního salátu

pavel68 - Profil | St 25.3.2009 15:41:31

rybomil >> to máš tak - 100 lidí 100 chutí,ale já kmín rád takže tak nějak...

mimikry - Profil | St 25.3.2009 15:39:42

pfly >> Ty seš ale sprostej rybář.Fuj

rybomil - Profil | St 25.3.2009 15:38:56

pavel68 >> No vidíš , já zas xxkrát slyšel ( i viděl ) od dost vyhlášeného kuchaře předního JČ hotelu, co vařil pro všechny komančský delegace na zámku Hluboká, na Živitelce aj. význačných státních i nestátních žranicích, že na pstruhy kmín patří dost málo nebo vůbec, bo ztratí tu pravou pstruží chuť. Kmín na něj skoro nikdy nedávám a když mi ho tam někdo sype, spíš mlátim přes ruce. Tak si přeber.

pfly - Profil | St 25.3.2009 15:38:14

A samozřejmě na smradlavýho lipana dávat ještě smradlavější česnek může dávat jen gurmánský analfabet anebo myš...

pfly - Profil | St 25.3.2009 15:35:31

mimikry - ...to jsem slyšel o kundě...

pavel68 - Profil | St 25.3.2009 15:30:19

mimikry >> lipan má svou specifickou vůni,ovšem je možný,že to někomu smrdí...

patří na máslo s kmínem,stejně jako pstruh :)))

mimikry - Profil | St 25.3.2009 15:26:40

rybomil >> No vidíš a já zase slyšel,že lipan je samá kost a příšerně smrdí.

rybomil - Profil | St 25.3.2009 15:00:02

Lipana chytím tak 1x za 10 let a tak 1x za 3 - 5let ho od někoho dostanu. Ryby ( jakékoliv ) na česneku vůbec, ale vůbec nemusím, česnekuji snad jen ty vyloženě smradlavé, když už si někdo přeje jejich konzumaci.
Česnekovat lipoše považuji ta fatální degradaci této chuťově výborné ryby, ať si kdo chce co chce říká.