Rybí salát od Štěpánky

Rybí saláty a zavináče

0,75l vody,0,25l octa,8.kuliček pepře,4.kuličky
nového koření,2.bobkové listy,1.vrchovatá polévková lžíce soli,1.vrchovatá polévková lžíce
cukru.Vše svařit.
Nálev nechat vychladnout.
Kapra asi 2.kg stáhneme a nakrájíme na podkovy asi
2-3cm silné.Vše zalijeme studeným výše uvedeným nálevem.Necháme 2.dny stát.
Po 2.dnech podkovy z kapra vyndáme a vymačkáme,
maso obereme,přidáme 1.láhev kysaného zelí,2.cibule,2.majolky a 1.kapii/nebo červenou,zelenou a žlutou papriku/.Zelí,cibuli a kapii pokrájíme na jemno.Vše promícháme a necháme odležet.
Příloha černý chléb.
Tento salát je již několik let ozdobou pivních dýchánků.Věřte mi,že to nemá žádnou chybu.

 

Pavel Jára -P.J. - Profil, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Vili z Role - Profil | St 24.7.2013 9:36:21

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li můžu použít kysané zelí např. Křimické v tom igelitu, jestli není potřeba ho nějak dále upravovat. Předpokládám, že i tu papriku dodáváme za syrova ? Díky za odpověď. Vili

doutník - Profil | So 11.8.2012 12:38:54

štěpánko,chtěl bych ti touto cestou poděkovat za tento recept.takto připravený salát je opravdu vynikající.kdo ochutnal,chtěl recept.doporučuji všem MRKAŘŮM.