Pečenáče

Pečení ryb

Příprava nálevu na 5 l sklenic: 1,5 l vody,0,5 l octa,5-8 lžic cukru,2 lžíce soli,10 kuliček nového koření,10 kuliček pepře,3 bobkové listy, 1/2 štamprle koření Klassik,1 lžíce Vegety. Vše svařit dohromady.
Dle množství ryb smícháme hladkou mouku z mletou červenou paprikou.Ryby nakrájené na podkovy nebo čtvrtky v této směsi obalíme.Obalené ryby osmažíme dozlatova,necháme trochu vychládnout a ukladáme do 0,7 l sklenic.Mezitím když ryby chladnou,si nakrájíme pár cibulí na kolečka, můžeme přidat i feferonky.Při nakládání ryb do sklenic přidáme po pár kolečkách cibule i feferonce (dle chuti).Potom vše zalejeme již připraveným horkým nálevem a zavíčkujeme.Při větším množství můžeme i sterilovat asi 15 minut při teplotě 80°C.V chladné místnosti necháme alespoň 14 dnů až změknou drobné kosti.V ledničce vydrží pár měsíců bez ztráty kvality

 

Milan Rusz, 30.11.-000
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

MedvedPetr - Profil | Čt 21.4.2011 17:55:49

Dělám je úplně stejně, jen je před smažením, po obalení v paprikové mouce, ještě protáhnu rozkvedlaným vajíčkem.