Pstruh na másle

Smažení ryb

celí vykuchaní pstruzi, sůl, kmín, pálivá paprika, hladká mouka, citron
Celé vykuchané pstruhy (nejlépe do 30 cm, aby se krásně propekli) posolíme a pokmínujeme, poté hustě poprášíme pálivou paprikou (já je dělám tak, aby na nich byla souvislá pokrývka) a nakonec je obalíme v hladké mouce. Nezapomeňte při kořenění a obalování i na břišní dutinu. Na pánvi rozpálíme máslo (klasiku a ne nějakej rostlinej fujtajbl) a smažíme do zlatova (až hněda) po obou stranách. Když se ryby začínají při obracení rozlamovat a maso odpadává od kostí tak jsou tak akorát.
Klasický, jednoduchý, ale můj nejoblíbenější recept na přípravu lososovitých ryb a stažených okounů.
Na talíři ryby zakapeme citrónem, kdo chce může si je zalít i trochou přepáleného másla z pánve, a podáváme s tím na co máme chuť. Já k tomu mám nejraději jen chléb. Na zapití pivo, protože je to pálivý nebo bílý víno.

 

Vlada S., 30.11.-000
Průměrná známka: 1,33

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.