Kapr na česneku

Pečení ryb

Kapr (můžeme použít i jiné ryby např. cejn, karas)
sůl, pepř, česnek, citron
olej, máslo

Očištěnou a libovolně naporcovanou rybu osolíme, opepříme, mírně pokapeme cítronem, potřeme lisovaným česnekem a necháme cca 1 až 3 hodiny odležet (pokud používáme ryby se suchým masem tak necháváme odležet v oleji - cca 2dcl).

Dále již postupujeme (pro mne) klasickým způsobem pro pečení ryb tzn. na pekáč nakrájíme máslo (půl kostky), přidáme odleženou rybu a pečeme na 200 Celsiusů cca 30 minut. Komu se zdá během pečení vůně česneku málo výrazná tak může 10 minut před ukončením pečení česnek přidat.

Vhodná příloha: chléb, brambory, bílé víno

 

Maty, 30.11.-000
Průměrná známka: 2,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.