Pstruh na modro

Vaření ryb

Suroviny: 4 pstruzi (pochopitelně potočáci, kolem 30cm), voda dle velikosti nádoby, trocha octa, sůl, bobkový list, celý pepř, nové koření, máslo.
POstup: Na prudkém ohni svaříme mírně osolenou vodu s kořením. Na 2l vody počítáme 2 bobkové listy,4 kuličky pimenta,8 kuliček celého pepře. Vodu jen velmi, velmi mírně okyselíme , nejlépe vinným octem. Do vody vložíme vykuchané omyté pstruhy, na hřbetě uděláme několik zářezů. Necháme na okraji plotny nebo jen mírném plameni cca 7 minut "mijoter"- probublávat. Ryby vyjmeme, položíme na mísu, garnirujeme petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem. POdáváme s rýnským ryzlinkem a sušickým chlebem. Moje nejoblíbenější úprava pstruha, mňam!!!! Vyžaduje ale kvalitní rybu, na granuláka jsou určeny jiné recepty...

 

vráťa, 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.