Ryby v kořeněném těstíčku.

Smažení ryb

1-2 vejce, mletý pepř, sůl, třený česnek, sladká paprika, bazalka, oregáno, tymián, citrón, hladká mouka, voda, olej na smažení.

Množství použitých ingrediencí je závislé na množství rybího masa, které budete připravovat. Máte-li ryby menší, připravují se vcelku, z větších se buď připraví filety, nebo se nakrájí napříč na podkovy, které se ještě překrojí napůl.
Připravené porce ryb se nasolí na potřou česnekem. Poté se připraví ne příliš řídké těstíčko z vajec, trošky vody, koření a mouky. Odleželé ryby se namáčejí do těstíčka a smaží po obou stranách v rozpáleném oleji. Po usmažení pokapeme citrónem a podáváme s chlebem.

 

Ivo K., 30.11.-000
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.