Pikantní kapr

Pečení ryb

4 porce 2 – 2,5 kg kapr,houbové, klobásové a grilovací koření,mletý kmín,
sůl,křen,niva,ostrý kečup,olej,citrón,1 dcl červeného vína,med.



Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření, klobásové koření a grilovací koření v poměru 1:1:1 ), naskládáme na pekáč – zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.

Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu. Nastrouháme syrový křen a nivu.

Porce kapra pokapeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150–200 stupních asi 45 minut do červena.

Doporučená příloha: Vařený brambor, bramborový salát, krokety

 

NeJ - Profil, 8.9.2011
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.