kapr s ořechovou krustou

Vaření ryb

Budete potřebovat:
5 porcí filetovaného kapra
citron
sůl
hladká mouka
190 g másla
100 g ořechových jader
100 g strouhaného sýra
5 lžic sladké smetany
4 lžíce bílého vína
strouhanka
muškátový květ

Postup:

Kapra osolíme, pokapeme citronem, opepříme a obalíme v hladké mouce. V předehřáté troubě rozpustíme v pekáčku polovinu másla, vložíme porce kapra kůží dolů, opečeme, podlijeme trochou horké vody a pečeme asi 15 minut. Mezitím si připravíme krustu. V misce smícháme rozdrcené oříšky se sýrem, přilijeme smetanu a víno a promícháme. Pak porce kapra obrátíme kůží nahoru, potřeme je hustě krustou, posypeme strouhankou a muškátovým květem. Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme ještě asi 10 minut, dokud krusta nedostane zlatohnědou barvu. Podáváme s pečeným bramborem nebo chlebem.

 

Vašniví rybář - Profil, 2.5.2011
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.