OKOUNOVÁ (falešný humr)

Rybí pomazánky

1kg okounů
1 větší cibule
2 větší karotky
sůl,pepř,citron,
majolka
Karotku uvaříme do měkka a okouny dáme do vařící osolené vody na 2min.povařit a necháme vychladnout.Pak zbavíme maso všech kostí a dáme do mísy.Cibuli nakrájíme na drobno,nebo nastrouháme na jemném struhadle,také nastrouháme uvařenou karotku.Vše dáme do misy a pečlivě promícháme(nejlépe větší vidličkou). Přidáme majolku dle chuti,osolíme.opepříme a vymačkáme citron. Chuť musí být mírně nakyslá. Přeji dobrou chuť

 

Fanax - Profil, 14.4.2011
Průměrná známka: 1,67

Diskuse k receptu

Delwin - Profil | Út 13.3.2012 18:54:57

no já mám zkušenost že to jde,a dost receptů na pomazánky je právě z bílé ryby.ale co si budem povídat,je jasné že z okouna nebo nejlíp candáta bude asi nejlepší.mi to ale příjde jako plýtvání kvalitním masem ryby.a ta blátivost je podle mě důsledek převaření.

Fanax - Profil | Út 13.3.2012 14:44:36

Delwin >> Z bílé ryby se nedá dělat,má blátivé maso.

Delwin - Profil | Út 13.3.2012 14:01:25

možná dobrý recept,asi vyzkouším,jen ne z okouna.vybrat kosti z malého okouna mi příjde jako nadlidský výkon,a pokud už vezmu většího,raději si ho vychutnám jako rybu než jako pomazánku.do těch pomazánek bych tak viděl perlíny,plotice,tlouště nebo podoustve.velkých kostí se dá dobře zbavit vyfiletováním a a malé se rozpadnou.okoun má i ty malé kostičky dost tvrdé.

Fanax - Profil | Út 13.3.2012 13:49:19

Sven >> Díky za další recept,ale maso je maso.

Fanax - Profil | Út 13.3.2012 13:48:06

Jumbo >> Nazdar ty vydro,ale já jí nastavuji ploticí.

Sven - Profil | Út 13.3.2012 13:16:03

rybomil >> no ale zase je v tom plno všelijakejch vitamínů :-)))

rybomil - Profil | Út 13.3.2012 13:12:09

Sven >> joo ,sice joo, ale to je stejný jak ten tatarák z brambor :-(.... ...znáš to, z lejna bič neupleteš.
Sám Polraich říká že základ dobrého jídla je nákup !

rybomil - Profil | Út 13.3.2012 13:06:48

Potvrzuju. Sám jsem ji nedělal, bo nikdy nemám dost okyšů, ale kámoši na jihu jsou tímhle známý. jeden okyše neškrábe, ale napařuje v páře na sítě v brutaru a pak sloupne kůži i se šupinkama. Asi 2x jsem to viděl dělat, chce to dost praxi, čili jsem si na to netroufnul.

Sven - Profil | Út 13.3.2012 13:06:42

Fanax - >> tady máš jeden recept na humrovou pomazánku, když okouni neberou :-)

Humrová bez humra

100g majonézy
200g syrové karotky
100g syrového celeru
50g cibule
štáva z citronu
sůl
Do majonézy přidáme jemně nastrouhanou karotku a celer, jemně nakrájenou cibuli,
citronovou šťávu, sůl a vše promícháme.
Dobrou chuť :-)

Jumbo - Profil | Út 13.3.2012 12:58:02

Také mohu potvrdit ryby moc nejím ale tuhle pomazánku mám moc rád.Fanax naprášim tě Marcelovi a Lence.

DATTEL - Profil | Út 13.3.2012 12:44:10

Mohu jenom potvrdit.Je vynikající.Mám od Fanaxe recept už delší dobu a je to bašta.