Ostruchy v jogurtové omáčce

Pečení ryb

Potřebujeme:

4 ryby, 4 stroužky česneku, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička skořice, ½ lžičky pálivé papriky, ½ lžičky mletého kmínu, 2 lžičky kari, 1 bílý jogurt, 2 rajčata, nasekaná petrželka, citrónová šťáva, olej
Jak na to:

Nejdříve připravíme marinádu z jogurtu, utřeného česneku, zázvoru, papriky, kari, kmínu a soli. Marinádu nalijeme na ryby a necháme je v chladničce asi 2 hodiny marinovat. Maso opečeme na rozehřátém oleji, přelijeme zbytkem marinády a přidáme nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Podlijeme vodou a vše dusíme doměkka. Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží. (Ostrucha křivočará je celoročně hájená!)

 

Cloud - Profil, 24.2.2011
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.