Mřenky se sýrovou omáčkou

Vaření ryb

Mřenky se sýrovou omáčkou

600 g mřenek, 50 g karotky, 50 g petržele, 50 g cibule, bobkový list, 10 pepřů, 5 nových koření, špetka estragonu, 100 g másla, 100 g tvrdého sýra, lžíce pokrájené pažitky, lžíce strouhanky z dietních sucharů, sůl

Mřenky povaříme 5 minut v malém množství vody s kořením, solí a strouhanou zeleninou. Pak je vyndáme na mísu a zalijeme omáčkou, kterou připravíme tak, že na másle osmahneme strouhanku, přilijeme 2 naběračky čisté polévky, v níž jsme mřenky vařili, přidáme estragon, pažitku, strouhaný sýr a vaříme, až se sýr rozpustí.(mřenka mramorová je asi celoročně hájená – lze nahradit jinou drobnou rybkou – starý recept)

 

Cloud - Profil, 24.2.2011
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.